Hlavní obsah

Frýdek-Místek nechal opravit most pro pěší v Riegrově ulici

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Město Frýdek-Místek nechalo opravit modrý most pro pěší v Riegrově ulici. Lávka byla ve velmi špatném stavu, radnice proto zadala akutní opravu technickým službám. Náklady na opravu přesáhly dva miliony korun.

Článek

„Rekonstrukce měla trvat až do konce prázdnin, technické služby ale stihly práce dokončit dříve. Asfaltový povrch lávky byl dlouhodobě ve špatném stavu, plný prasklin a nerovností, dokonce s nebezpečnou výdutí. Pracovníci technických služeb vyměnili vrchní vrstvu litého asfaltu, přímo na mostovce opravili výduť způsobenou požárem nad břehem na frýdecké straně a opravili a natřeli zábradlí. Změnou je také odstranění schodiště na místecké straně, které bylo v havarijním stavu,“ uvedla mluvčí města Jana Musálková Jeckelová.

Navíc se rozpadla i nájezdová rampa z frýdecké strany. Technické služby proto rampu musely dočasně uzavřít a opraví ji do konce září. Lidé s kočárky se ale nemusejí obávat, že by se nedostali z mostu na místeckou stranu. „Nechali jsme u schodiště postavit nájezd pro kočárky. Oprava byla nutností nejen pro pohodlí chodců, ale i z bezpečnostního hlediska. Nyní je lávka bezpečná a tvoří důležitou spojnici mezi Frýdkem a Místkem,“ řekl náměstek primátora Jiří Kajzar.

Most je frekventovanou spojnicí mezi Riegrovou ulicí v Místku a obchodním centrem, halou Polárka či Faunaparkem na frýdecké straně. Po dobu asfaltování, kdy byla lávka uzavřena, lidé využívali pro přechod přes Ostravici nedalekou estakádu. Město vynaložilo na opravu lávky 2,25 milionu korun. Náklady na opravu rampy v této částce nejsou zahrnuty.

Reklama

Související témata:

Doporučované