Hlavní obsah

Kopřivnice chce přístavbu bývalé Základní školy Náměstí přestavět na byty

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Město Kopřivnice na Novojičínsku chce přístavbu bývalé Základní školy Náměstí přestavět na byty. Radní schválili podmínky veřejné soutěže na projektanta. O stavební povolení by město mohlo požádat koncem roku.

Článek

„Dle studie zpracované oddělením architektury má v objektu z 80. let minulého století vzniknout 19 bytů,“ uvedla mluvčí kopřivnické radnice Lucie Macháčková. V třípodlažní budově má vzniknout 17 bytů velikosti 1+KK až 3+KK a další dva luxusnější byty 4+KK s terasou na střešní nástavbě.

„Každý byt bude mít k dispozici minimálně jedno parkovací místo, a to buď v suterénu budovy, nebo ve dvoře. V plánu je také zahrada či dětské hřiště pro rezidenty,“ uvedla jedna z autorek studie Lenka Krhovjáková.

Kopřivnice si na projektu poprvé vyzkouší metodu Design and Build. „Projektant by měl studii zpracovat pouze do fáze pro vydání stavebního povolení. Prováděcí dokumentace i samotná realizace pak budou předmětem další veřejné zakázky. Výhodou tohoto postupu je, že zadavatel nemusí řešit případný nesoulad mezi projektantem a zhotovitelem stavby. Prováděcí projektovou dokumentaci i realizaci má na starost jedna firma,“ uvedl Jiří Štěpán z odboru rozvoje města.

Součástí projektu není historická budova školy z počátku 20. století. V ní by v budoucnu měla vzniknout knihovna.

Kopřivnice vlastní 787 běžných bytů a dalších 130 bytů zvláštního určení. „V pořadnících je však daleko více lidí, než kolik jich městské byty uvolní. Podpora bydlení je proto dlouhodobě jednou z hlavních priorit vedení města,“ uvedla mluvčí.

Reklama

Doporučované