Hlavní obsah

Kopřivnice hledá externího městského architekta

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Kopřivnice na Novojičínsku hledá externího architekta, který se bude zabývat například urbanistickými i architektonickými zásahy ve městě.

Článek

Konzultační hodiny by měl městu poskytovat minimálně jednou týdně. Veřejnou zakázku radnice zveřejnila dnes, nabídky je možné podávat do 9. března. ČTK to dnes sdělila mluvčí kopřivnické radnice Lucie Macháčková.

Na radnici existovalo od roku 2019 oddělení architektury, které zpracovávalo studie a návrhy pro investiční akce města, poskytovalo konzultace úřadu či poradenství podnikatelům v otázkách vzhledu fasád nebo řešení reklamních poutačů. „Nyní se radnice rozhodla pro změnu organizačního zajištění těchto činností a po vzoru jiných měst hledá odborníka mimo úřad,“ uvedla mluvčí.

Architekt by měl přicházet s novými vizemi, spolupracovat při tvorbě studií a poskytovat konzultace radnici i veřejnosti. Vedoucí odboru rozvoje města Jiří Štěpán, který bude architekta řídit, uvedl, že nové řešení umožní vynakládat finanční prostředky jen na konkrétně poskytnuté služby a odpadnou i další náklady na pracovní místo na úřadě.

„Činnost bude prováděna formou pravidelných konzultačních hodin dle našich požadavků, avšak minimálně jednou týdně v rozsahu pěti hodin. Architekt bude také přítomen na vybraných jednáních orgánů města, komisí, pracovních skupin a na veřejných jednáních,“ uvedl Štěpán.

Reklama

Doporučované