Hlavní obsah

Město představí potenciálním investorům takzvaný Ostravský mrakodrap

Foto: Getty Images

Ilustrační foto..

Reklama

Ostrava zpřístupní příští pátek potenciálním investorům budovu takzvaného Ostravského mrakodrapu v Ostrčilově ulici. Město nyní pro modernizaci věžového domu v blízkosti Nové radnice hledá investora.

Článek

Budova by měla být přeměněna na bytový dům podle návrhu renomovaného architektonického studia AI Design Evy Jiřičné a Petra Vágnera. V jeho blízkosti má rovněž přibýt parkovací dům. Město chce na projektu spolupracovat právě se soukromým investorem a po dostavbě objektu si chce ve vlastnictví ponechat část bytů i parkovacích míst. Novinářům to dnes řekla mluvčí magistrátu Gabriela Pokorná. Své nabídky mohou investoři podávat do konce března.

„Kromě vlastní zadávací dokumentace se díky prohlídce objektu budou moci potenciální investoři seznámit se specifiky budovy a zohlednit tyto skutečnosti v předložených nabídkách,“ uvedla mluvčí. Dodala, že během prohlídky budou zájemcům k dispozici i zástupci vybraných odborů magistrátu.

Město chce při spolupráci s investory využít obdobný obchodní model jako u výstavby bytového komplexu Nové Lauby. Počítá s tím, že investor bude mít na starosti projekční část celého projektu, rekonstrukci budovy i stavbu parkovacího domu. Město následně část bytů i parkovacích míst odkoupí.

Věžový dům o 22 podlažích je od roku 2013 kvůli technickým problémům prázdný. Vzniknout by v něm nově mohlo až 85 bytů. „Podkladem pro projektování investorovi budou dokumenty, zpracované studiem AI Design, které budou závazné v částech hlavních architektonických prvků návrhu budovy a parkovacího domu, které dílo charakterizují a zachovávají tak autorství Evy Jiřičné a Petra Vágnera,“ uvedla Pokorná.

Reklama

Doporučované