Hlavní obsah

Opavská radnice zvažuje výstavbu parkovací věže na sídlišti Kateřinky

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V dotazníku město nyní zjišťuje, co si obyvatelé o projektu myslí. ČTK to řekl mluvčí radnice Roman Konečný.

Článek

Ve věži by mělo parkovat až 72 automobilů. Vedení města zajímá hlavně to, zda by lidé byli ochotni si za parkování tam zaplatit.

„Spustili jsme dotazník, který u dotčených obyvatel sídliště má zjistit, zda by si přáli stavbu parkovací věže pro až 72 vozidel a zda by si v ní koupili místo pro trvalé parkování. V úvahu přichází pozemek v blízkosti sídla společnosti Elim,“ uvedl mluvčí.

Náměstek primátora Michal Kokošek (ANO) řekl, že sídliště se stavělo v době, kdy nebylo v ulicích tolik aut. „Teď se běžně stává, že je v rodině vozidel několik. Samozřejmě parkoviště na to uzpůsobená nejsou. Přemýšlíme o variantě postavit blízko Elimu parkovací věž, kde by si zájemci mohli místo koupit,“ řekl. Podle výsledku ankety se na radnici rozhodnou o dalším postupu.

„Variant je více, třeba podzemní parkování. Jenže tyto stavby jsou enormně drahé a město v současné době nemá pro tyto druhy staveb připravené finance. A na velký nadzemní parkovací dům zase není tolik místa. Proto nám nejlépe vychází varianta parkovací věž,“ uvedl Kokošek.

Anonymní dotazník určený pro obyvatele Kateřinek lze vyplnit elektronicky do 9. září na webu

V současné době město vlastní dva parkovací domy. Jeden je na náměstí Osvoboditelů, druhý pak vedle nádraží Opava východ. Plánuje se stavba dalšího, a to v blízkosti Slezské nemocnice. V jednání jsou také další případné varianty a místa na stavbu v Kateřinkách a Kylešovicích.

Reklama

Doporučované