Hlavní obsah

Opavský magistrát bude letos pokračovat v úpravách sídliště Kylešovice

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Opavský magistrát bude v letošním roce pokračovat v revitalizaci sídliště ve své městské části Kylešovice. Na úpravu veřejného prostoru je v rozpočtu vyhrazeno bezmála 22 milionů korun.

Článek

Rekonstrukce sídliště je rozdělena do čtyř etap s celkovými náklady okolo 60 milionů korun. Chystané opravy jsou součástí čtvrté etapy.

„I v letošním roce bude pokračovat revitalizace sídliště Liptovská v Kylešovicích. V plánu je rekonstrukce chodníků, veřejného osvětlení a parkovacích míst. Město zde usiluje o získání dotace v rámci výzvy Státního fondu podpory investic,“ uvedl mluvčí radnice Roman Konečný.

Práce začaly před několika lety. První etapa zahrnovala například výstavbu dvou hřišť. Jedno vzniklo ve středové části sídliště v ulici 17. listopadu a je určeno pro basketbal, házenou a fotbal. Druhé, pro nohejbal a volejbal, vzniklo mezi ulicemi 17. listopadu a Bíloveckou. Další etapy zahrnovaly úpravu veřejného prostranství, opravu dalších chodníků a obnovu veřejného osvětlení či vybudování parkovacích míst.

Reklama

Související témata:

Doporučované