Hlavní obsah

P3 staví první tři haly na ploše po bývalé aglomeraci v Ostravě-Vítkovicích

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Průmyslová developerská skupina P3 zahájila výstavbu prvních tří hal nové obchodně-průmyslově čtvrti P3 Ostrava Central na ploše po bývalé aglomeraci, tedy úpravně a spékárně rud, v Ostravě-Vítkovicích.

Článek

Na pozemku o rozloze 44 hektarů má vzniknout až 16 budov různého určení, zastavěná plocha má tvořit 160 tisíc metrů čtverečních. Celkové investiční náklady dosáhnou až dvou miliard korun. Stavební povolení získala společnost na konci minulého roku. První tři haly by měly být hotovy v létě. „Další části areálu budou vznikat postupně podle aktuálního zájmu,“ řekla za společnost P3 Natálie Sedláčková. Okolo roku 2025 by už měla stát většina staveb.

Území je nedaleko centra Ostravy, sousedí se známou Dolní oblastí Vítkovic. Z dalších stran ho ohraničují řeka Ostravice a frekventované silnice Místecká (I/56) navazující na dálnice D1 a D56 a Rudná (I/11).

„Park nabídne zázemí pro city logistiku, e-commerce, showroomy, výdejny, ale i lehkou výrobu, výzkumná centra či kanceláře. K pronájmu zde budou jednotky od 1200 metrů čtverečních až do 30 tisíc metrů čtverečních a bude možné flexibilně ovlivnit jejich tvar,“ uvedl šéf developmentu P3 v ČR Aleš Zacha.

Stavějí už se haly L1, která bude mít rozlohu 28 tisíc metrů čtverečních, a menší hala XS3 o velikosti 2200 metrů čtverečních, která k ní bude přiléhat. Třetí bude samostatně stojící hala XS1 o velikosti 1200 metrů čtverečních. Hala XS3 už má prvního nájemce, první společností, která v P3 Ostrava Central podepsala nájemní smlouvu, je Linde Material Handling Česká republika.

„Její nová pobočka pro severní Moravu bude poskytovat širokou škálu služeb, kromě prodeje nových vozíků, intralogistických řešení, robotických vozíků a automatizace zde bude k dispozici široké portfolio manipulační techniky ke krátkodobému pronájmu,“ uvedla Sedláčková. Stěhování Linde Material Handling do areálu je plánováno na začátek srpna.

Developer areál buduje podle návrhu architekta Davida Kotka z Projektstudia, který doplnil chybějící urbanistickou strukturu v návaznosti na okolní zástavbu. Areál zachová některé původní industriální stopy, přibude tam zeleň. Pozemek P3 koupila od společnosti Vítkovice.

„Dáváme nový impuls lokalitě, která byla léta stranou zájmu, a přitom je v širším centru města. Prázdné místo na mapě smysluplně zaplníme příležitostmi pro práci a rozvoj podnikání. Po dostavbě navíc celou lokalitu zpřístupníme veřejnosti a napojíme na městskou infrastrukturu,“ uvedl ředitel P3 pro Českou republiku Tomáš Míček.

P3 je dlouhodobý vlastník, správce a developer evropských průmyslových nemovitostí s celkovou pronajímatelnou plochou přes 6,4 milionu metrů čtverečních. Působí v 11 zemích. Společnost sídlí v Praze, v ČR spravuje 87 průmyslových nemovitostí v 16 areálech s celkovou pronajímatelnou plochou téměř 1,4 milionu metrů čtverečních. P3 zaměstnává přes 200 lidí.

Reklama

Doporučované