Hlavní obsah

Řidičům se otevřel zhruba 700 metrů dlouhý úsek nového obchvatu Karviné

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Řidičům se dnes otevřel zhruba 700 metrů dlouhý úsek nového obchvatu Karviné. Budou tak moci z Karviné do Stonavy jezdit nejkratší cestou.

Článek

Další práce budou kvůli klimatickým podmínkám pokračovat až po Novém roce. ČTK to dnes sdělil mluvčí společnosti Skanska Ondřej Šuch.

„Letos jsme mimo jiné dokončili zemní těleso z hlušinové sypaniny, zprovoznili nový podchod u lázní Darkov, který je součástí chodci i cyklisty intenzivně využívané trasy do rekreační oblasti Karvinské moře. Byla také dokončena zhruba kilometrová přeložka Darkovské mlýnky,“ uvedl oblastní manažer společnosti Skanska Pavel Brumek.

Na hlavní trase je hotová pokládka téměř 80 procent asfaltových vrstev. „Pokročily i práce na novém mostě přes Olši, kde byly osazeny všechny segmenty ocelové konstrukce a filigrány, tedy systém ztraceného bednění, do kterého se nyní osazuje armatura, a při vhodných klimatických podmínkách bude zahájena betonáž mostovky,“ uvedl Šuch.

Už od léta je v provozu první část obchvatu, zhruba 300 metrů ze strany od Českého Těšína až po napojení Karviné. Od tohoto místa se nyní otevřela hlavní trasa až po odbočení na Stonavu, pro autobusy hromadné dopravy byl úsek zprovozněn už v neděli.

„Po dobu budování první části obchvatu museli řidiči a hlavně obyvatelé Stonavy mířící do Karviné absolvovat zhruba osm kilometrů dlouhou objízdnou trasu, na které mimo jiné probíhaly další stavební práce nesouvisející s výstavbou obchvatu,“ uvedl Šuch.

Budovaný obchvat Karviné je přeložkou silnice I/67. Dvoupruhá silnice dlouhá téměř tři kilometry má ze středu Karviné vyvést tranzitní dopravu. Náklady na stavbu by měly bez DPH dosáhnout 899 milionů korun, otevřít by se měla příští rok v létě.

Reklama

Doporučované