Hlavní obsah

V Krnově na Bruntálsku vznikne na přání občanů psí park

Foto: Tom Middleton, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V Krnově vznikne psí park. Oplocený, ale volně přístupný areál bude určený k venčení i výcviku psů. Vybrali jej lidé ze sedmi projektů přihlášených do letošního ročníku participativního rozpočtu.

Článek

Náklady na vybudování parku se budou pohybovat okolo 800 000 korun. ČTK to dnes řekla mluvčí města Dita Círová.

Park vznikne u železniční trati na Sídlišti pod Cvilínem. „Navrhovatelkou letošního vítězného projektu participativního rozpočtu je Eva Čechová, která by se v případě, že vše půjde podle plánu, mohla realizace svého záměru spolu s ostatními pejskaři dočkat nejpozději v průběhu příštího roku,“ uvedla Círová.

Podle autorky vítězného návrhu žije v Krnově velké procento lidí, kteří chovají psa. „Velmi často řešíme stejné problémy: kde se setkávat, jak socializovat, kde pustit svého psa na volno, kde a jak zábavnou formou svého psa cvičit. Město Krnov tak vytvoří další prostor pro setkávání lidí se stejným okruhem zájmu,“ uvedla Čechová v dokumentaci.

Obyvatelé Krnova mohli v participativním rozpočtu letos hlasovat pro sedm projektů. Psí park získal bezmála 1000 hlasů. Na druhém místě skončila stavba dětského hřiště v sousedství fotbalového stadionu s téměř 600 hlasy.

„Protože je v participativním rozpočtu na letošek k dispozici rovný milion korun a náklady na vítězný projekt byly vyčísleny na 800 000 korun, budeme realizovat letos pouze jeden projekt,“ řekla Círová. Dodala, že letos se do hlasování zapojilo rekordních 1198 lidí, což bylo o 676 více než v loňském roce.

Reklama

Doporučované