Hlavní obsah

Od soboty začne v Jeseníkách mezi Šumperkem a Jeseníkem jezdit do hor skibus

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Turisté a lyžaři, kteří zamíří do Jeseníků, budou moci od této soboty znovu využít na cestu do hor skibus. Spoje budou jezdit každý víkend do 13. března.

Článek

Skibusy budou součástí Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje, jejich fungování zajistila společnost Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu, uvedlo sdružení na svých stránkách www.jeseniky.cz.

Spoje budou jezdit mezi Šumperkem a Jeseníkem, navazovat budou na příjezdy vlaků. Mezi 13 zastávkami nechybí Kouty nad Desnou, Červenohorské sedlo či Bělá pod Pradědem. Jízda po celé trase trvá zhruba 80 minut. První spoj ze šumperského autobusového nádraží vyjíždí v 8:05, poslední míří do Jeseníku v 16:05, uvedla mluvčí šumperské radnice Soňa Singerová. Z Jeseníku první spoj vyráží v opačném směru v 07:45.

Milovníci běžeckého lyžování mohou spoje využít například při cestě na jesenickou magistrálu, na okruhy na Červenohorském sedle nebo když se budou chtít vydat na upravenou spojkou až na Dlouhé Stráně. „Skibus by měl sloužit především všem milovníkům zimy, zimních sportů, a to především bílé stopy. Ti se díky němu pohodlně dostanou do vrcholových partií Jeseníků a mohou si tak užít nádherné výhledy z jesenické lyžařské magistrály,“ uvedla projektová manažerka společnosti Jeseníky - Sdružení cestovního ruchu Iva Glacová.

Skibusy jsou součástí Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje, jejich jízdní řády budou uvedeny v IDOSu a v jízdních řádech společnosti Arriva, doplnili zástupci sdružení.

Skibusy vyvážely lyžaře a turisty do hor i loni. Jejich provoz byl po několikaleté pauze obnoven předloni, kdy tímto způsobem obsloužil kolem 800 zájemců.

Reklama

Související témata:

Doporučované