Hlavní obsah

Úprava křižovatky usnadní cyklistům v Kroměříži výjezd z Březinovy ulice

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Kroměřížská radnice upraví napojení Březinovy ulice na kruhový objezd ve Velehradské ulici.

Článek

Cílem je, aby cyklisté mohli jet přímo do křižovatky a nemuseli vjíždět na chodník, jako je tomu nyní, kdy cyklopruh končí právě u chodníku, uvedl v dnešní tiskové zprávě místostarosta Karel Holík (SOCDEM). Přestavba podle něj vyřeší nepřehlednou dopravní situaci na křižovatce obou ulic.

Část vozovky stavbaři rozšíří z pěti na 6,25 metru a upraví napojovací oblouk místní komunikace na kruhový objezd. Současně vodorovným dopravním značením upraví stání a najíždění do Březinovy ulice, nový tam bude i vstup do vozovky. „Stávající ochranné zábradlí bude přemístěno tak, aby byl splněn bezpečnostní odstup půl metru od okraje vozovky,“ uvedl vedoucí radničního odboru služeb Lambert Hanzal.

Úpravu křižovatky obstará městem vlastněná společnost Kroměřížské technické služby. Náklady činí zhruba 300.000 korun. Hotovo by mělo být do konce listopadu.

Radnice v Kroměříži má na letošní rok naplánovány investice do zvelebení chodníků, vozovek a parkovišť téměř za 50 milionů korun. Téměř sedm milionů korun na ně získá jako dotaci z evropských fondů. Město již dokončilo rekonstrukci chodníku ve Zborovské ulici. Hotová je též oprava chodníku v Albertově ulici, nový přechod pro chodce na hřbitov od nákupního centra Tesco i odstavný pruh pro parkování v ulici Na Lindovce. Stavbaři nyní dokončují nová parkovací místa ve Francouzské ulici.

Reklama

Doporučované