Hlavní obsah

Nové cyklostezky propojí Opavu se sousedním Oldřišovem i nedalekou Raduní

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Nové cyklostezky propojí Opavu se sousedním Oldřišovem i nedalekou Raduní. Město už získalo dotaci na pořízení projektové dokumentace pro stezku do Oldřišova. Dokumentace by měla být dokončena nejpozději za rok.

Článek

Stavební práce by mohly začít nejdříve v roce 2026. Zatím ale není jasné, kolik bude úsek dlouhý dva kilometry stát. ČTK to dnes řekl mluvčí města Roman Konečný.

První část cyklostezky v délce 1497 metrů je v provozu už od roku 2019. Od Oldřišova vede k hranici s Opavou. Odtud by měla cyklostezka pokračovat v trase současné polní cesty.

„Naším cílem je zpracovat projektovou dokumentaci zbývajícího úseku cyklistické stezky Opava-Oldřišov, a to na katastrálním území Kateřinky,“ uvedl opavský radní pro dopravu Petr Popadinec (ANO). Dodal, že o pokračování této trasy usilovalo už dlouho vedení Oldřišova a zájem mají i lidé v Opavě. „Museli jsme však sladit naše zájmy se zájmy zemědělců, kteří v této oblasti aktivně hospodaří. To se nám nakonec podařilo. Proto můžeme zahájit projektové práce na této stavbě,“ řekl náměstek.

Nová cyklostezka se plánuje i mezi Opavou a Raduní. Zástupci obou samospráv uzavřeli v září 2022 smlouvu o spolupráci, kde se zavázali, že budou společně tento problém řešit. Opava už v té souvislosti nechala zpracovat technickou studii. Raduň pak požádala kraj o dotaci na pořízení projektové dokumentace. I ta by měla být hotová do roka.

„Aktuálně je nejblíž k realizaci cyklostezka mezi Malými Hošticemi a Chlebičovem. Na tuto stavbu město letos v srpnu získalo pravomocné stavební povolení,“ doplnil Martin Dostál z odboru rozvoje města a strategického plánování opavské radnice.

Reklama

Doporučované