Hlavní obsah

V Olomouckém kraji jsou letos plánovány opravy silnic za stovky milionů korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Provoz na silnicích v Olomouckém kraji letos omezí několik chystaných oprav vozovek či mostů, které budou stát dohromady stovky milionů korun.

Článek

Opravy jsou naplánovány na hlavních silničních tazích i na méně důležitých cestách, vyplývá z informací radnic, Ředitelství silnic a dálnic a Správy silnic Olomouckého kraje.

Například olomoucká radnice v letošním roce plánuje opravy silnic, mostů či zastávek městské hromadné dopravy za 77 milionů korun. Největšími chystanými investičními akcemi je oprava Rokycanovy ulice a rekonstrukce vozovky v Okružní ulici, každá z nich si vyžádá 15 milionů korun. V Prostějově byla v těchto dnech zahájena rekonstrukce další části Vrahovické ulice. Opraven bude úsek od náměstí Padlých hrdinů po křižovatku s Janáčkovou ulicí. Uzavírka této rušné ulice je povolena do 30. června. Řidiči musí jezdit po objízdné trase.

ŘSD chystá letos v kraji 12 velkých oprav silnic. Na seznamu je například rekonstrukce dálniční estakády na D46 v Prostějově, která bude stát zhruba 350 milionů korun. Na dálnici D35 u Loštic na Šumpersku se připravuje oprava mostů přes Třebůvku, stavební akce má přijít na 58,3 milionu korun. „Mezi rozsáhlejší plánované záměry letošní sezony patří i loni odložená oprava mostu na silnici I/46 ve Šternberku. Náklady jsou odhadovány na 46,7 milionu korun,“ řekl ČTK Miroslav Mazal z olomouckého pracoviště ŘSD.

Na Jesenicku se na letošek připravuje oprava průtahů obcí Žulová a Česká Ves. V Loučné nad Desnou na Šumpersku má být opraven most na hlavním silničním tahu, který spojuje Šumpersko s Jesenickem. Stavbaři letos zahájí opravu silnice mezi obcemi Bušín a Olšany na Šumpersku či opěrné zdi podél silnice v Petrově nad Desnou na Šumpersku.

Krajská správa silnic má na seznamu letošních investic například opravu silnic třetí třídy v Droždíně na Olomoucku, v Tršicích na Přerovsku, silničního průtahu obcí Ohrozim, Pěnčín a Suchdol na Prostějovsku. Na letošek je také naplánována oprava silnice třetí třídy mezi obcemi Rohle a Kamenná či Křemačovem a Řepovou na Šumpersku.

Reklama

Doporučované