Hlavní obsah

V Přerově částečně zprovoznili průpich, který pomůže zlepšit dopravu

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

V Přerově částečně zprovoznili takzvaný průpich, který je součástí rozsáhlé stavby silničního průtahu městem a zjednoduší dopravu. Provoz z průpichu je zatím veden obousměrně v jednom pruhu.

Článek

Se stavbou průtahu začalo Ředitelství silnic a dálnic v roce 2020. Dopravní stavba má bez započtení DPH stát 189 milionů korun, práce by měly být hotové na konci letošního roku.

Zprovozněný průpich je dlouhý 826 metrů, začíná na křižovatce ulic Velké Novosady, Komenského a Kojetínská, protíná areál někdejší firmy Juta, vede podél autobusového nádraží a na konci se napojuje na Tovární ulici. Řidiči podle mluvčí přerovské radnice Lenky Chalupové musí v této části Přerova nadále počítat s částečnými omezeními, která souvisí s budování další části průtahu. Uzavřená je silnice II/434 v Komenského ulici, provoz v Kojetínské je vedený pouze jedním pruhem a také je zaslepená křižovatka z Husovy ulice do Tovární.

„Nyní budou probíhat práce na opačné straně vozovky, do konce října vznikne cyklostezka s chodníkem kolem nově vybudované komunikace,“ uvedl radní pro dopravu Tomáš Navrátil (ANO). Chodci se na vlakové a autobusové nádraží dostanou z Nádražní ulice a nově budou moci pěší projít z Komenského ulice přes nové rameno až do ulice Škodovy.

S výstavbou průtahu začalo Ředitelství silnic a dálnic v roce 2020, na konci letošního roku by měl být hotový. Po dokončení bude tato dopravní stavba sloužit jako hlavní sběrná komunikace města. Po dokončení průpichu vznikne nová čtyřproudová komunikace. „Průpich, stavěný v režii Ředitelství silnic a dálnic, přijde na 189 milionů korun a město Přerov ho podpořilo částkou 20,4 milionu korun,“ uvedl primátor Petr Měřínský (ANO). Komplikovanou dopravní situaci ve městě však vyřeší až stavba posledního chybějícího úseku dálnice mezi Přerovem a Říkovicemi.

Reklama

Související témata:

Doporučované