Hlavní obsah

Vesnicí roku v Olomouckém kraji jsou Čechy pod Kosířem na Prostějovsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Titul Vesnice roku letos v Olomouckém kraji získaly Čechy pod Kosířem na Prostějovsku. Druhé místo obsadila Česká Ves na Jesenicku a třetí skončily Slatinky na Prostějovsku.

Článek

Vítězné Čechy pod Kosířem postoupily do celostátního kola soutěže, jehož výsledky budou vyhlášeny v září v Luhačovicích. Výsledky krajského kola soutěže, do kterého se letos přihlásilo 10 obcí, byly dnes oznámeny v Olomouci.

V obci Čechy pod Kosířem, která je úzce spjatá se zámeckým parkem, hasičským muzeem a muzeem kočárů, žije více než tisíc obyvatel. „Vítězství v soutěži jsme vůbec nečekali. To, že jsme ocenění získali, je zásluha našich občanů, zejména dobrovolníků. Máme úžasný a bohatý spolkový život, na který se pak vážou investice. To je ten největší poklad,“ komentoval prvenství starosta Čech pod Kosířem Milan Kiebel (KDU-ČSL).

Spolu se zlatou stuhou za vítězství v krajském kole soutěže obdrží Čechy pod Kosířem od hejtmanství finanční odměnu 200 tisíc korun. Česká Ves dostane 100 tisíc korun a stejná částka poputuje i do bronzových Slatinek.

Loni titul Vesnice roku v Olomouckém kraji získaly Slatinice na Olomoucku, druhá byla Písečná na Jesenicku a třetí Němčice nad Hanou na Prostějovsku.

Reklama

Doporučované