Hlavní obsah

Omezení autobusové dopravy na Orlickoústecku potrvá do konce března

Foto: Shutterstock.com/Virrage Images

Ilustrační foto.

Reklama

Problémy v regionální autobusové dopravě způsobené koronavirovou pandemií na Orlickoústecku přetrvávají. Pomoc od jiných dopravců se získat nepodařilo.

Článek

Kvůli značné nemocnosti řidičů nebo jejich karanténám pardubické hejtmanství muselo od 17. ledna zavést prázdninové jízdní řády s doplněnými školními spoji. Dostatek zaměstnanců nemá společnost ČSAD Bus Ústí nad Orlicí, situace se zřejmě nezmění až do konce března.

„Společnost má bohužel stále problém s řidiči a my to nedokážeme zasanovat. Je také možné, že bude potřeba vyčlenit nějakou dopravní kapacitu na migrační vlnu z Ukrajiny,“ uvedl vedoucí krajského odboru dopravy Ladislav Umbraun.

ČSAD Bus Ústí nad Orlicí se domlouvala na výpomoci s jinými dopravci, zatím bezúspěšně. Hejtmanství se nepodařilo nahradit zhruba tři stovky zrušených spojů denně z celkových 1200 autobusy jiných dopravních společností.

S nedostatkem řidičů se potýkala i společnost Arriva autobusy, která zajišťuje dopravu hlavně na Chrudimsku s přesahy na Pardubicko a Svitavsko. Podle Umbrauna ale zatím všechny problémy zvládla.

Reklama

Doporučované