Hlavní obsah

Sluneční pláž v Pardubicích má v parných dnech velkou návštěvnost

Foto: Gagarin Iurii, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Koupaliště Sluneční pláž u plaveckého areálu v Pardubicích má letos v horkých dnech lepší návštěvnost než v jiných letech. Je teď ve městě jediné v provozu, koupaliště Cihelna je letos zavřené a čeká na opravu.

Článek

„Na Sluneční pláži je proto letos víc plavčíků,“ řekl ředitel plaveckého areálu Jiří Vysoudil.

Když jsou tropické teploty, provoz hlídá sedm až deset plavčíků. Podle Vysoudila letos nebylo tak těžké sehnat pracovníky na léto, protože konkurenční koupaliště je zavřené.

„Plavčíci mají velikou zodpovědnost, při velkém počtu lidí to není jednoduché všechno ohlídat,“ řekl Vysoudil. Plavčíci řeší drobné úrazy i kolapsy z horka.

Koupaliště má kapacitu 1700 lidí. Když je najednou v areálu kolem tisícovky návštěvníků, bazény bývají dost plné. Plavci tak podle Vysoudila mohou využít zastřešený 50metrový bazén v akvacentru a jít si zaplavat tam. „Letos jsme lidem otevřeli padesátku, vstupné jim platí i tam,“ řekl Vysoudil.

Celková návštěvnost koupaliště bude záviset na počasí, lidé se větším počtu chodí koupat, jen když je hodně horko. Celé léto parno nebylo, podotkl ředitel. Díky rekonstrukci z roku 2019 je plocha areálu o něco větší, míst na rozložení deky je podle Vysoudila dostatek.

Koupaliště Cihelna je výrazně větší než Sluneční pláž. V letošní sezoně je mimo provoz a bude pravděpodobně i příští rok. Město připravuje jeho rekonstrukci. Aktuálně trvá výběrové řízení, lhůta pro podání nabídek je do 12. srpna, řekl náměstek primátora Jan Nadrchal (ANO).

Reklama

Související témata:

Doporučované