Hlavní obsah

Termín zahájení stavby obchvatu v Pardubicích není jistý

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Termín zahájení stavby severovýchodního obchvatu v Pardubicích není jistý. Silničáři doufají, že stavební práce začnou letos. Jarní termín otevírání obálek s nabídkami firem zdržel květnový hackerský útok.

Článek

„Není dokončený tendr. Problémy s hackerským útokem na naši organizaci má vliv i na tendr. Předpokládáme, že letos stavbu zahájíme,“ řekl ředitel pardubické pobočky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Bohumil Vebr. Kybernetický útok na sítě ŘSD se stal 17. května, dodal.

Severovýchodní obchvat je letitým tématem v Pardubicích. Jeho stavba se několikrát odkládala. Na jeho místě už skončily archeologické práce, místo už je opět zarostlé trávou.

Otevírání obálek mělo být v půlce dubna, pak ale ŘSD posunulo termín o měsíc, protože se zkomplikovala situace na stavebním trhu. Firmy nebyly schopny, zaručit ceny v době nedostatku materiálu a stoupajících cen. Poté se stal kybernetický útok na sítě ŘSD.

Nová silnice podle plánů ŘSD začne kruhovým objezdem v Poděbradské ulici u Globusu a vyústí na kruhové křižovatce na Dubině. Součástí stavby bude most přes Labe, který povede v místě u slepého ramene řeky a spojí sídliště Cihelna a Dubina. Teď je to místo pro vycházky.

Reklama

Související témata:

Doporučované