Hlavní obsah

V Letohradu na Orlickoústecku by měl vzniknout velký závod na výrobu elektrokol

Foto: Petr Pravda, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Letohradu by měl vzniknout velký závod na výrobu elektrokol. Město prodá společnosti Totem Bikes se sídlem v Dolní Dobrouči 4533 metrů čtverečných pozemků v průmyslové zóně, celková cena činí zhruba 4,5 milionu korun.

Článek

„Letohrad už před lety prodal v zóně pozemky společnosti Bike Land,“ řekl starosta Petr Fiala (Sdružení pro Letohradsko).

Obě firmy jsou podle něj spřízněné. Společnosti potřebovaly rozšířit pozemky, aby tam umístily parkoviště a další věci a udělaly přeložku plynu. „Bude to velký závod na výrobu elektrokol,“ uvedl Fiala. Podle jeho informací by v nové továrně mělo najít práci několik desítek lidí, stavební povolení se připravuje.

Obě firmy jsou propojené přes osoby čínského a českého spolumajitele. Firma Totem Bikes na svých stránkách uvádí, že jsou součástí finanční skupiny Golden Wheel Group v Číně. V současné době zaměstnává ve dvou provozovnách v Dolní Dobrouči a České Třebové na 100 zaměstnanců. „Naším společným cílem je vybudování nového výrobního komplexu v Letohradě, kde plánujeme vyrábět 150.000 elektrokol ročně. Jeho součástí budou dostatečné skladovací prostory, které v současné době zajišťuje externí firma,“ stojí na webu společnosti.

Reklama

Související témata:

Doporučované