Hlavní obsah

Rokycany opraví Jiráskovu ulici, hlavní tah z Plzně na Prahu, za 100 milionů

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Rokycany a krajská správa a údržba silnic opraví Jiráskovu ulici, hlavní tepnu města na silnici druhé třídy z Plzně na Prahu. Jde o téměř kilometrový úsek od okružní křižovatky u Střelnice ke kruhovému objezdu u obchodu Billa.

Článek

Celkový rozpočet na rekonstrukci ulice včetně přilehlých ulic Svazu bojovníků za svobodu a části Palackého a náměstí 5. května před nádražím je zhruba 100 milionů korun včetně DPH. Jde o největší silniční stavbu v režii města za poslední léta a největší letošní investiční akci čtrnáctitisícových Rokycan.

Většinu peněz vydá město, Správa a údržba silnic Plzeňského kraje se bude na stavbě podílet zhruba devíti procenty. „Rekonstrukce potrvá do 12 měsíců od předání staveniště, zprovoznění části komunikace II/605 by mělo být do konce roku 2022. Tento týden bude vypsáno výběrové řízení,“ uvedl místostarosta Tomáš Rada (Rokycanští patrioti). Město předpokládá, že stavba začne v květnu.

Komunikace patří kraji, který ji bude opravovat, město ale opraví chodníky, veřejné osvětlení, vodovod a kanalizaci a kompletní inženýrské sítě. Součástí akce, která si vyžádá výrazné omezení dopravy ve městě, je také rekonstrukce v ulici Svazu bojovníků za svobodu a prostranství náměstí 5. května u vlakového nádraží, kde se na chodníku obnoví původní mozaika, řekl místostarosta Jan Šašek (ODS).

„Bude to komplikace dopravy ve středu města, ale stavební firmy to mají budovat po úsecích, vždy mezi křižovatkami, a ještě po polovinách,“ uvedl starosta města Václav Kočí (Pro naše Rokycany).

Rokycany letos počítají s rozpočtovými příjmy téměř 350 milionů korun a s výdaji 493 milionů, z nichž má jít třetina na investiční akce.

Reklama

Související témata:

Doporučované