Hlavní obsah

Rokycanská nemocnice postaví do léta parkoviště pro 200 aut

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Nové parkoviště až pro 200 aut postaví do léta uvnitř svého areálu krajem zřizovaná Rokycanská nemocnice. Pro nemocnici je nyní k dispozici 150 parkovacích míst, což vzhledem ke stále větší vytíženosti zařízení nestačí.

Článek

Po dokončení nového parkoviště bude k dispozici 320 parkovacích míst. Za stavbu parkoviště zaplatí vlastník areálu, Plzeňský kraj, více než 30 milionů korun.

Kraj plánuje v Rokycanské nemocnici rozsáhlou přestavbu a modernizaci. Stavba parkoviště ji předchází, začne se s ní na konci ledna a v létě by už měli řidiči parkovat na nové ploše. „Nové parkoviště bude vlevo za vjezdem do areálu. Nyní je tam zpevněná plocha pro zhruba 30 aut zaměstnanců a za ní loučka obklopená náletovými dřevinami. Tyto plochy se spojí a vznikne hlavní parkoviště pro zaměstnance i návštěvníky nemocnice,“ popsal ředitel nemocnice Jaroslav Šíma. Součástí parkoviště bude odkanalizování, osvětlení i parkové úpravy včetně výsadby nových keřů a stromů. Parkoviště bude napojené na příjezdovou komunikaci do nemocničního areálu i na horní parkoviště ve Voldušské ulici.

Ve Voldušské ulici, kterou rovněž čeká rekonstrukce, je nyní horní a spodní parkoviště pro nemocnici pro zhruba 90 vozů. Tato parkoviště zůstanou zachovaná, spodní čeká úprava.

„Potřeba parkovacích míst se neustále zvyšuje. V posledních letech jsme navýšili ambulantní i lůžkovou péči, přibývá pacientů, kteří chtějí mít auta u nemocnice i během hospitalizace, a vozem dojíždí do práce stále více zaměstnanců. A v neposlední řadě je naplánována velká modernizace nemocnice, která v dalších letech objem péče dál navýší,“ dodal Šíma.

Reklama

Související témata:

Doporučované