Hlavní obsah

Lidé mohou ve čtvrtek přinést před pražský magistrát potraviny nebo drogerii

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Před pražským magistrátem na Mariánském náměstí se tento čtvrtek 14. prosince uskuteční primátorská adventní sbírka.

Článek

Lidé budou moci přinést potraviny nebo drogerii pro potřebné. Novinářům to dnes řekli zástupci města. Akce se uskuteční od 10:00 do 18:00.

„S blížícím se svátečním obdobím ještě intenzivněji myslíme na druhé a toto je vhodná příležitost, jak lidem, kteří se z různých důvodů ocitli v nouzi, pomoct,“ řekl primátor Bohuslav Svoboda (ODS). „Jsem si vědom toho, v jaké situaci se někteří z nás ocitají, a proto chci poprosit o vzájemnou podporu a toleranci,“ dodal.

Sbírka je určena všem potřebným, zejména pak seniorům žijícím na hranici chudoby, rodičům samoživitelům a lidem bez domova. Lidé nejvíce pomohou darováním základních trvanlivých potravin a drogerie. Vítané jsou zejména konzervy, rýže a luštěniny, trvanlivé mléko, olej, polévky, dětská výživa nebo také základní a dětská drogerie.

„Jednotlivcům i přes rok dáváme například tašky potravinové pomoci, kde jsou ale zejména čerstvé potraviny. Potřebujeme ale i ty trvanlivé, a ty získáme jen takovými sbírkami,“ uvedla ředitelka Potravinové banky pro Prahu a Středočeský kraj Věra Doušová.

Sbírku město organizuje potřetí a spolupracuje na ní s Potravinovou bankou pro Prahu a Středočeský kraj. Naposledy se konala v roce 2021, tehdy se podařilo shromáždit 1500 kilogramů trvanlivých potravin a hygienických potřeb.

Reklama

Doporučované