Hlavní obsah

Nájezd na pražskou Rozvadovskou spojku z Bucharovy ulice zlepší nájezdová rampa

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Nájezd na pražskou Rozvadovskou spojku z Bucharovy ulice v Praze 13 zlepší nová nájezdová rampa. Její stavba by měla začít letos v září. Cílem je zlepšit průjezdnost oblastí a zvýšit bezpečnost provozu.

Článek

Technická správa komunikací se nyní chystá vypsat tendr na stavební firmu, která práce provede. Rozvadovská spojka navazuje na plzeňskou dálnici D5 a v budoucnu je plánována navazující Radlická radiála, po které řidiči dojedou až na Smíchov a napojí se na městský okruh.

„Jedná se o novostavbu větve na stávající mimoúrovňové křižovatce Bucharova, která je řešena jako dočasná do doby zahájení výstavby Radlické radiály. Délka nové větve je zhruba 160 metrů,“ uvedla mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková.

Důvodem stavby nové větve je zlepšení dopravy v křižovatce ulic Bucharova a Pekařská, kde se ve směru levého odbočení na Rozvadovskou spojku ve směru od Butovic tvoří kolony a situace zde bývá nepřehledná, a to i ve směru na Motol. „Vypuštěním tohoto dopravního směru a jeho nahrazením novou rampou na Rozvadovskou spojku v křižovatce Nárožní a Bucharova, dojde ke zlepšení dopravních poměrů této oblasti a bezpečnosti, zejména pro cyklisty ve směru Butovice – Motol,“ upřesnila dále Lišková.

Součástí stavby je také odfrézování současné vozovky na již hotové, ale neprovozované části Rozvadovské spojky, a to v délce přibližně 300 metrů. Na vozovku bude položen nový povrch z asfaltového betonu.

Silničáři už na začátku týdne zahájili práce na na vybudování nové odpojovací rampy z městského okruhu, konkrétně z jižní větve Jižní spojky na Rabakovskou. Jedná se o dočasný sjezd do doby dostavby městského okruhu v této oblasti. Předpokládaný konec stavebních prací je naplánován na druhou polovinu října letošního roku.

V současné době silničáři pracují také na rozšíření křižovatek na opačném konci města, a to v Praze 14 a 15. První je křižovatka Poděbradské s Kbelskou a Průmyslovou v Hloubětíně na Praze 14 a druhou stavba odpojovací rampy z Jižní spojky na Rabakovskou ulici v Praze 15. V Hloubětíně vzniknou nové řadící pruhy na Poděbradské a připojovací pruh na Průmyslové. Přesunuty budou tramvajové zastávky, chystá se také výměna semaforů a veřejného osvětlení.

Reklama

Doporučované