Hlavní obsah

Senioři budou mít do konce roku vstup na Pražský hrad zdarma

Foto: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

Pražský hrad (ilustrační foto).

Reklama

Do Vladislavského sálu či svatovítské katedrály na Pražském hradě se do konce letošního roku mohou senioři ve věku od 70 let podívat zdarma.

Článek

Ode dneška do 31. prosince budou mít senioři z rozhodnutí prezidenta Miloše Zemana bezplatný vstup i do jinak placených prostor Pražského hradu. Podle kanceláře prezidenta republiky (KPR) je jedním z důvodů pro tento krok nynější těžká ekonomická situace občanů.

Bezplatný vstup budou mít senioři do základního návštěvnického okruhu a do expozice o historii Pražského hradu. „Vstup pro návštěvníky od 70 let včetně zdarma zahrnuje Starý královský palác, katedrálu sv. Víta, Zlatou uličku a Baziliku sv. Jiří. Součástí je i stálá výstava Příběh Pražského hradu s řadou vzácných a originálních exponátů,“ oznámil Jan Novák z KPR, který je pověřen řízením Správy Pražského hradu.

„Pro volný vstup stačí, když v pokladnách Pražského hradu předloží platný doklad s datem narození a obdrží bezplatnou vstupenku,“ doplnil Novák, co senioři pro vstup zdarma potřebují. Zadarmo mohou dlouhodobě na Hrad děti ve věku do šesti let a handicapovaní s průkazy ZTP a ZTP/P.

Běžné vstupné do prohlídkových okruhů Hradu stojí 250 korun a vstupné do expozice Příběh Pražského hradu 150 korun. Slevu na vstupenky má mládež od šesti do 16 let, studenti do 26 let a senioři od 65 let.

Reklama

Doporučované