Hlavní obsah

V Paláci Akropolis začne večer festival nového cirkusu

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Představením amerického performera Wese Pedese začíná v pražském Paláci Akropolis devátý ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu Cirkopolis.

Článek

Festival se po loňské přehlídce s představeními pořádanými za sklem a letní outdoorové verzi vrací k tradičnímu formátu a své diváky kromě žižkovské scény přivítá také v nedalekém divadle Ponec a prostoru NoD.

„I tentokrát zveme provokativní tvůrce, kteří balancují na hraně žánru. Letošní program zahájí skutečná legenda, asi největší žonglérský influencer současnosti, Wes Peden. Je to pozdní vánoční dárek pro všechny milovníky žongláže, protože čeští diváci jsou prvním mezinárodním publikem, který tuto horkou novinku uvidí,“ uvedla ředitelka Cirkopolis Šárka Maršíková.

Peden, Američan žijící ve Švédsku, přiveze představení Rollercoaster inspirované horskou dráhou. Program obohatí dvě výrazné tváře belgického cirkusu – tanečník a akrobat Alexander Vantournhout a multidisciplinární umělec Claudio Stellato, který zavede diváky do bizarní kutilské dílny.

Akrobaté Kirn Compagnie jsou výjimeční nejen vysokou kvalitou pohybu a rytmu, ale i tím, že jde o projekt bratrských dvojčat. Umělce a tanečníka Juana Ignacia Tulu ze souboru Cie 7Bis charakterizuje unikátní způsob manipulace s obřím kruhem, který podle pořadatelů roztáčí natolik, až svádí boj o vlastní přežití. Svým umem zaujmou rovněž čeští umělci. Festival zakončí 18. února závěsná akrobatka Eliška Brtnická, která chystá performanci ušitou přímo na míru Cirkopolisu.

Reklama

Související témata:

Doporučované