Hlavní obsah

V Praze se při Týdnu inovací představí přes 40 technologických projektů

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V Praze se při sedmém ročníku Týdne inovací od pondělí představí přes 40 technologických novinek a projektů.

Článek

Na inovačním veletrhu v Cubex Centru Praha na Pankráci budou vystaveny například technologie pro výrobu vody ze vzduchu nebo zařízení na šíření vůní při nakupování z e-shopů či sledování filmů. Součástí týdne budou vedle veletrhu mezinárodní konference nebo semináře zaměřené na kryptoměny a start-upy. Uvedl to pořádající European leadership and academic institute.

Na inovačním veletrhu se vedle zařízení pro vůně iRomaScents nebo českého systému pro výrobu vody MAGDA představí také první elektrické cello na světě vytištěné na 3D tiskárně nebo umělá inteligence pro rozpoznávání nálady květin.

V centru se bude zároveň konat mezinárodní konference, na které vystoupí spoluzakladatel aplikace Shazam pro rozpoznávání hudby Dhiradž Mukherdží, regionální manažer navigační služby Waze Dario Mancini či izraelská expertka na mezinárodní bezpečnost Anat Hochberg-Maromová.

Vedle zahraničních hostů vystoupí rovněž osobnosti z ČR, například zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková, náměstek ministryně pro vědu, výzkum a inovace Štěpán Jurajda nebo první český šampion prestižní UFC v polotěžké váze MMA Jiří Procházka. Konference je rozdělená do pěti panelů, které se zaměří například na etiku a inovace, propojení vědy a výuky nebo podporu českých start-upů.

Pro zájemce o témata z oblasti kryptoměn, start-upů či digitální transformace nebo autonomního řízení je připraveno více než 20 seminářů, které povedou například ekonomové Jan Lamser, Tomáš Sedláček a Dominik Stroukal nebo expertka na umělou inteligenci Sara Polak.

K Týdnu inovací také patří desítky doprovodných akcí v několika tuzemských městech. Například v Brně je to odborná konference Digitální transformace v ČR a ve světě. V Praze se uskuteční veletrh on-line nástrojů pro malé a středně velké úspěšné firmy s přednáškami, které pomohou lépe se v těchto nástrojích zorientovat. Pardubický podnikatelský inkubátor P-PINK v pondělí uspořádá den otevřených dveří, během nichž mimo jiné nabídne možnost konzultace podnikatelských nápadů představitelům začínajících projektů. V Ostravě se 21. října uskuteční TechMeetup konference 2022 zaměřená na IT obor.

Reklama

Související témata:

Doporučované