Hlavní obsah

V pražském Foru Karlín dnes vystoupí britský soulový muzikant Kiwanuka

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V pražském Foru Karlín dnes vystoupí britský soulový muzikant Michael Kiwanuka. V roli předskokana se představí mladá česká písničkářka Amelie Siba.

Článek

Vstupenky zakoupené do Lucerna Music Baru, odkud byl koncert pro velký zájem přeložen, platí i do Karlína. Sál pořadatelé otevřou v 18:30, Kiwanuka by měl na pódium dorazit ve 20:30.

Syn ugandských rodičů, kteří opustili zem, aby se vyhnuli režimu prezidenta Idiho Amin známého jako „řezník z Kampaly“, v Praze představí své třetí album nazvané Kiwanuka.

Nahrávka následovala po desce Love & Hate, která vyšla v červenci 2016 a získala nadšené recenze i první místo v albové hitparádě. „Minulé album bylo hodně introspektivní a fungovalo nejspíš jako terapie. Tohle je víc o jakémsi pocitu spokojenosti, kým jsem, a o tom, co chci vlastně říct. Jak zůstat pevný a přijít s výzvou pro sebe i posluchače. Je to deska o přijetí sama sebe, ale triumfálněji než jen melancholicky. Je to album, které zkoumá, co dnes znamená být lidskou bytostí,“ uvedl ke své nahrávce.

Kiwanuka, kterého hudební kritika srovnává s muzikanty, jako jsou Bill Withers, Randy Newman, Otis Redding či Van Morrison, byl již dvakrát nominován na Mercury Prize udělovanou každoročně nejlepšímu britskému nebo irskému albu. Stal se vítězem ankety BBC Sound 2012, jejímž cílem je najít nejslibnější nové hudební talenty.

Před kariérou sólového zpěváka pracoval Kiwanuka mimo jiné jako sezónní kytarista pro rappera Chipmunka. Jeho první samostatné vystoupení se uskutečnilo v Oxfordu, kde si ho všimla nahrávací společnost Communion Records, pod kterou vydal v roce 2011 svá první dvě EP. Ve stejném roce zazpíval v roli předskokana na koncertní šňůře zpěvačky Adele.

Reklama

Související témata:
Michael Kiwanuka

Doporučované