Hlavní obsah

V pražském Foru Karlín se 6. března uskuteční benefiční Koncert dětem Ukrajiny

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

V pražském Foru Karlín se 6. března uskuteční benefiční Koncert dětem Ukrajiny, výtěžek poputuje do veřejné sbírky Pomoc dětem Ukrajiny.

Článek

Na akci vystoupí například Eva Burešová, Václav Noid Bárta, Janek Ledecký, Petr Janda, Monika Absolonová, Dasha, Anna Julie Slováčková, skupiny Support Lesbiens, Slza a Jelen. Moderátorem večera bude Libor Bouček. ČTK o tom za pořádající televizní skupinu Prima informovala Gabriela Semová.

Veřejná sbírka Českého červeného kříže na pomoc dětem Ukrajiny je založena za účelem zakoupení nového přístrojového vybavení a zdravotnického materiálu na dětská oddělení a do dětských nemocnic na Ukrajině. Lidé se do iniciativy Pomoc dětem Ukrajiny mohou zapojit zakoupením vstupenky na koncert za 550 korun nebo zasláním finančního daru na číslo účtu 333999/2700, variabilní symbol 1502, specifický symbol 55555.

„Pomoc druhým je velmi důležitá. Doba je těžká. Většina z nás zná někoho z Ukrajiny. Je ale také důležité udržet si pozitivní mysl. Všichni máme děti a je třeba, aby viděly šťastné rodiče,“ řekla Eva Burešová, která na koncertu zazpívá píseň Malý princ a duet Noc s Václavem Noidem Bártou.

Janek Ledecký, který na koncertu nabídne skladbu Nikdy to nevzdám, poslal vzkaz pro současnou českou vládu. „Od začátku vzniku konfliktu a následné invaze jdete příkladem politikům zbytku světa. Přestože dobře víte, že vám to v budoucnu přinese rozčarování voličů z ekonomických dopadů ukrajinské krize. A za to si vás vážím,“ uvedl.

Petr Janda připomněl, že situace doléhá i na jeho nejmladší dcery. „Jsou ještě malé, ale chápou situaci, navíc mají za spolužáky i Rusy a učitelka je správně nabádá k tomu, aby se k nim nechovaly zle, protože oni za nic nemohou,“ zdůraznil Janda, který na koncertu zazpívá Otázky a Okno mé lásky.

Celou událost mohou lidé sledovat i v přímém přenosu televize Prima, poslechnout si koncert mohou také posluchači rádia Kiss. Více informací se nachází na www.pomocdetemukrajiny.cz.

Česká kulturní scéna se od začátku konfliktu na Ukrajině rozhodla vymezit vůči agresi Ruska připojením ke společné výzvě #kulturaproukrajinu. Podporu Ukrajině vyjádřily mnohé české kulturní, akademické a společenské instituce. Konají se různé benefiční koncerty, filmová a divadelní představení.

Reklama

Doporučované