Hlavní obsah

Žižkovské divadlo Venuše ve Švehlovce pořádá festival ženského umění

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Do 5. května bude divadlo uvádět současné ženské autorské umění, kterým chce bořit stereotypy o tom, co to je ženské umění, co ženy zajímá a o čem ženy tvoří.

Článek

V pražském divadelním prostoru Venuše ve Švehlovce dnes večer začne festival Venušiny dny věnovaný divadelní tvorbě žen a o ženách. Přehlídku divadla doprovodí speciální podcast, koncert nebo sbírky hygienických potřeb pro ženy. „Festival představuje hlavně autorky, ale je vhodný pro všechny diváky bez ohledu na pohlaví nebo gender,“ uvedla ředitelka festivalu Barbora Šupová.

Venušiny dny startují dnes feministickým stand-upem dvojice, která si říká Duo docentky s programem Člověk rovná se muž aneb Žena jako deviace. Lucie Jarkovská a Kateřina Lišková se zaměřují na popularizaci výzkumu v oblasti genderu a sexuality.

Pondělí, druhý festivalový den, nabídne tanec. Soubor Manus Art Collective uvede pod názvem Hořkost vol.ll venkovní performanci o povinnosti a břemenu vzájemné lásky. Představení bude v Sadech Svatopluka Čecha od 18:00 a 19:00. Od 20:00 bude už v divadle ve Švehlově koleji následovat premiéra šedesátiminutové taneční přednášky skupiny Beautiful Confusion Collective s názvem Black Dress, postavené na symbolice a univerzálnosti černých šatů.

Další program potrvá až do 5. května, poslední dva dny se bude konat dobročinná sbírka hygienických potřeb pro ženy v nouzi, kterou festival pořádá pro komunitní centrum Jako doma.

Reklama

Související témata:

Doporučované