Hlavní obsah

Čáslav si dala zpracovat urbanistickou studii k areálu bývalých kasáren

Foto: Vojtěch Veškrna, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Čáslav na Kutnohorsku si dala zpracovat urbanistickou studii k areálu bývalých kasáren Prokopa Holého. Hotová má být do konce května. Měla by pro budoucí developery závazně stanovit, jak rozsáhlá může být výstavba v této oblasti.

Článek

Město tak vyšlo vstříc požadavkům veřejnosti. Stavbaři v kasárnách nedávno dokončili stavbu 34 bytů, nastěhovali se do nich už noví vlastníci. Jde o dva domy s byty, které mají dispozice od 2+KK do 4+KK. Město, které bylo investorem, si na výstavbu muselo půjčit od banky. „Všech 34 bytů je prodaných, z toho jsme splatili úvěr, který jsme měli,“ uvedl starosta Vlastislav Málek (Čáslav pro všechny).

Výstavba v areálu Prokopa Holého má pokračovat. Zastupitelé měli původně schvalovat prodej pozemku developerovi pro stavbu dalších 500 bytů, návrh však nakonec vedení města stáhlo. Vyslyšelo kritické hlasy, že tak velkému počtu bytů neodpovídá velikost pozemku. Zároveň zadalo zpracování urbanistické studie, která má budoucí podobu areálu řešit a má být závazná pro všechny budoucí investory.

„Chtěli jsme vyhovět připomínkám a požadavkům občanů, aby to bylo území, kde nebude za každou cenu co nejvíce bytů, ale aby byly řešeny dobře i parkové úpravy a prostor pro žití a parkování aut,“ uvedl starosta. Výstavba je podle něj otázkou příštích zhruba pěti let. Podle Málka by v tomto místě mohlo vzniknout minimálně 400 bytů.

V Čáslavi se kromě toho připravuje projekt 28 rodinných domů v Koželuhách, které chce vybudovat také soukromá společnost. Město by jí mělo za 30 milionů korun prodat pozemek.

Reklama

Související témata:

Doporučované