Hlavní obsah

Developer Prologis získal další pozemky pro logistický park u Ostředku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Developerská společnost Prologis získala další pozemky pro logistický park u dálnice D1 poblíž Ostředku na Benešovsku. Nový pozemek s plochou 7,15 hektaru umožňuje potenciální výstavbu o rozloze 27 000 metrů čtverečních.

Článek

Celková plocha parku se díky tomu zvýší na 196 000 metrů čtverečních, informovala firma.

Developer nyní staví první budovu s rozlohou téměř 9000 metrů čtverečních. Polovinu bude využívat společnost Zeppelin CZ, která je prodejcem stavebních, zemních, zemědělských a důlních strojů a energetických systémů. Nově Prologis získal pozemky na druhé straně dálnice, hodnotu akvizice neuvedl. Získání pozemků zprostředkovala realitní poradenská společnost 108 Agency.

„Akvizice více pozemků v Ostředku zvyšuje potenciál parku stát se jedním z klíčových logistických uzlů v České republice,“ uvedl viceprezident a ředitel projektového managementu Prologis v České republice a na Slovensku Michal Vrba.

Starosta Ostředku Marek Škvor už dříve řekl, že projekt pomůže rozvoji obce. Poukázal na to, že obec staví vodovod a chodníky a potřebuje peníze i na čističku. Roční rozpočet bez dotací je kolem pěti milionů korun, prodejem pozemků obec už dříve získala peníze navíc. Pozitivem by měl být podle Škvora mimo jiné vznik nových pracovních příležitostí pro místní lidi.

Poblíž Ostředku buduje logistický areál také developerská skupina UDI Group, investuje do něj miliardu korun. Skupina staví na pozemku o rozloze 140.000 metrů čtverečních, haly zaberou 50.000 metrů čtverečních.

Reklama

Související témata:

Doporučované