Hlavní obsah

Kladenské divadlo uvede adaptaci kultovního polského filmu Sexmise

Foto: https://www.nasekladno.cz/

Divadlo Kladno.

Reklama

Kladenské divadlo příští týden poprvé uvede adaptaci kultovního polského filmu Sexmise. Bude to předposlední premiéra aktuální sezony.

Článek

„Režisérem kladenské verze je Adam Doležal, premiéra je naplánovaná na sobotu 26. března,“ uvedla Dagmar Brandlová z kladenského divadla.

Příběh dvou mužů, kteří se neplánovaně probudí po třiapadesáti letech ve světě, kde jsou jedinými zástupci svého pohlaví a ženy je považují za nejzhoubnější nemoc společnosti, natočil v roce 1983 polský režisér Juliusz Machulski. „Max a Albert objevují feminní utopickou společnost, která se sice tváří jako otevřená, spravedlivá a pokroková, stojí však na konstruktu manipulativních lží a v ničem si nezadá s totalitním režimem,“ popsala příběh Brandlová.

Filmový příběh pro divadelní potřeby adaptoval režisér inscenace Adam Doležal společně s dramaturgem Jiřím Š. Hájkem. Jedním z hlavních témat je v něm varování před nebezpečnými svody hyperkorektnosti a neschopnosti nadhledu. Příběh je též satirou o vztahu muže a ženy.

V Kladně se v hlavních rolích představí Michal Kuboušek, Tomáš V. Hron, Michael Vykus, Lenka Zbranková, Barbora Hron Vovsíková, Anna Polcrová, Miroslav Večerka a další.

Reklama

Související témata:

Doporučované