Hlavní obsah

Kolín rozšíří příjezdovou komunikaci k nové sportovní hale v Borkách

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Kolín v příštím roce rozšíří Brankovickou ulici, která vede k nové sportovní hale v městské části Borky. Bude obousměrná a zlepší se podmínky pro parkování.

Článek

„Město má již vybranou stavební firmu, náklady jsou 10,5 milionu korun bez DPH,“ uvedl starosta Michael Kašpar.

Práce by měly začít v březnu, až to umožní počasí, a skončit do šesti měsíců. V ceně je také výstavba kruhového objezdu na rozdvojení u atletického stadionu. Nově tam bude zajíždět autobus, u kruhového objezdu proto vznikne i autobusová zastávka. Podle radnice se díky tomu zlepší dopravní obslužnost sportovišť. Stavbaři také vybudují 30 nových parkovacích míst, auta budou parkovat podél lesa na zatravňovacích dlaždicích.

Kolín dokončil stavbu sportovní haly v Borkách letos v červnu. Náklady dosáhly zhruba 100 milionů korun, sloužit má především pro florbal, házenou, futsal a volejbal. Budova je jednopatrová, uvnitř je hřiště o rozměrech 40 krát 25 metrů, vhodné například na házenou nebo florbal. Kromě toho je v hale také zázemí pro sportovce nebo klubovna. S nápadem postavit sportovní halu přišli místní sportovci, kteří v Kolíně neměli zázemí a na domácí zápasy museli jezdit mimo město.

Reklama

Související témata:

Doporučované