Hlavní obsah

Mladá Boleslav dokončila rekonstrukci plaveckého bazénu v sokolovně

Foto: Unsplash

Ilustrační foto.

Reklama

Mladá Boleslav dokončila rekonstrukci plaveckého bazénu v sokolovně v Palackého ulici. Ode dneška do pondělí si lidé mohou přijít bazén, který se opravoval od roku 2018, prohlédnout.

Článek

Příští týden už jej začnou využívat školy a pro rekreační plavce se otevře 1. března. Stavební firma zmodernizovala technologie, zázemí pro personál, šatny, sociální zařízení a prostor recepce. Návštěvníci bazénu budou moci využít také vířivku a parní komoru. ČTK to sdělila mluvčí města Šárka Charousková.

Opravy pětadvacetimetrového bazénu a jeho zázemí komplikovala řada věcí, o kterých stavební firma před rekonstrukcí nevěděla. „Je to hodně stará budova, bazén je úplně dole, pro stavení firmu byla i složitá práce s podložím,“ řekl ČTK náměstek primátora Daniel Marek (STAN). Podle Marka se kvůli neočekávaným komplikacím opravy ve srovnání s původním rozpočtem zhruba o deset procent prodražily. Původní cena opravy byla 33 milionů korun.

Lidé z Mladé Boleslavi mohou pro rekreační plavání využívat ještě městský krytý bazén na Štěpánce. Tam by podle Marka měli zůstat sportovní plavci, školní lekce plavání se přesunou do sokolovny, kde je teplejší voda. Otevírací doba a ceník bazénu mají být zveřejněny po 21. únoru.

Ve čtyřech dnech otevřených dveří si lidé budou moci prohlédnout i ty prostory bazénu, které nejsou volně přístupné. Vystavené fotografie dokumentují proměny místa během modernizace. První prohlídka začíná dnes ve 12:00 a lidé budou moci přijít až do 18:00, stejné to bude v pondělí. V sobotu a neděli bude bazén na prohlídku otevřen mezi 10:00 a 12:00.

Reklama

Doporučované