Hlavní obsah

Mladá Boleslav otevře v polovině června nový parkovací dům u stadionu

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Mladá Boleslav otevře v polovině června u stadionu nový parkovací dům s 318 místy. Dům mezi sportovní halou a vchodem na městský stadion vznikl na místě povrchového parkoviště a bude fungovat v režimu P+R (zaparkuj a jeď).

Článek

Ceník a provozní podmínky by měly být na webu města zveřejněny příští týden, v pondělí o nich budou rozhodovat radní města. ČTK to dnes řekla mluvčí města Šárka Charousková.

Nová parkovací místa mají rozšířit možnosti parkování i pro návštěvníky sportovních akcí na stadionu a ve sportovní hale. Jsou tu místa pro osobní auta, motocykly, handicapované a dobíjecí stanice pro šest elektromobilů. Aktuálně má dům jednu věž s jedním podzemním a třemi nadzemními podlažími. Město počítá s rozšířením o další podlaží a druhou věž. Vedle parkování v domě budou moci řidiči využívat sousední dočasné pozemní parkoviště s kapacitou pro 60 aut. Měly by na něm platit stejné provozní podmínky a cena jako pro parkování v domě.

Nový systém chytré dopravy by měl do budoucna sdílet aktuální provozní data v připravovaném celoměstském parkovacím systému. Připravuje se i možnost zaplatit parkovné nebo rezervovat konkrétní místa v městských parkovacích domech přes městskou aplikaci.

Parkovací dům vyšel zhruba na 120 milionů korun, magistrát na stavbu využil téměř 77 milionů korun z evropských fondů.

Reklama

Doporučované