Hlavní obsah

Na letišti Boží Dar v Milovicích dnes začíná hudební festival Votvírák

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Na letišti Boží Dar ve středočeských Milovicích dnes začíná třídenní festival Votvírák zaměřený výhradně na českou a slovenskou hudební scénu.

Článek

Dramaturgicky je jeho koncepce postavena na třech hlavních žánrových pilířích - rock/hard&heavy, pop a v poslední době také hip hop a taneční scéna. Vedle hudby nabídne Votvírák řadu dalších aktivit. Festival se uskuteční na ploše 210 hektarů, pojme kolem 20 000 stanů a umožní parkování pro více než 10 000 automobilů.

Hudební program dnes na hlavní scéně v 15:00 zahájí skupina Walkmanz. Postupně se zde představí Ine Kafe, Voxel, Mirai, Divokej Bill, No Name a program po půlnocí vyvrcholí koncertem metalové legendy Arakain. Rapová a taneční scéna nabídne mimo jiné vystoupení raperů Oriona a Paulieho Garanda nebo zpěvačku Annet X & Champion Sound.

Jeden z největších festivalů v České republice se koná po dvouleté covidové odmlce. Vstupenky jsou stále k dispozici. Fanoušci, kteří zakoupili vstupenky na ročník 2020 či 2021, mohou pro vstup tyto vstupenky využít.

Před třemi lety se závěrečného dne festivalu zúčastnilo 30.000 lidí. Pořadatelé i letos posílili vlakové spoje a zajistili autobusovou dopravu. Návštěvníkům s auty doporučují vyrazit na festival co nejdříve, stanovat bylo možné od čtvrtka. Více informací je na stránkách Votvíráku.

Akci budou stejně jako v předchozích ročnících monitorovat nymburští policisté. Při odjezdu mohou řidiči počítat s kontrolou zaměřenou na požití alkoholu a omamných látek. Pro účastníky je přímo v areálu připraven stánek, kde si mohou ověřit hodnotu alkoholu v dechu, než za volant usednou.

Reklama

Doporučované