Hlavní obsah

Nemocnice v Brandýse nad Labem od pondělí vyšetřuje s novým CT přístrojem

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Nemocnice v Brandýse nad Labem pořídila přístroj pro CT vyšetření, v provozu je od pondělí. Investice, jejíž součástí byly i úpravy prostor, vyšla zhruba na 13,5 milionu korun.

Článek

Nemocnice, kterou vlastní společnost PP Hospitals, letos začala také s renovací oddělení následné péče.

Zdravotníci budou moci s novým CT přístrojem provádět 3D rekonstrukce kostí a kloubů, které mají využití zejména v ortopedii. Nový přístroj má aplikátor kontrastní látky s topným panelem. „Ten kontrastní látku předehřívá, díky čemuž je aplikace pro pacienty mnohem komfortnější,“ uvedla vedoucí lékařka radiologického oddělení Karolína Kostrhunová. Na CT vyšetření museli doposud lidé z Brandýsa a okolí nejčastěji dojíždět do nemocnice v Mladé Boleslavi nebo na pražskou Bulovku.

Brandýská nemocnice má přes 140 lůžek, z toho 80 jsou lůžka následné péče. V ambulancích a dalších provozech ošetří až 11.000 pacientů měsíčně, spádová je zhruba pro 90.000 lidí. Do budoucna počítá s dokončením renovace oddělení JIP, na které pořídila osm nových lůžek, monitorů, dýchacích přístrojů a zavedení klimatizace, a s výstavbou nového pavilonu rehabilitace, která by měla být dokončena v květnu příštího roku.

Reklama

Doporučované