Hlavní obsah

Noir Film Festival na hradě Český Šternberk nabídne projekce pro neslyšící

Foto: Profimedia.cz

Český Šternberk.

Reklama

Noir Film Festival, zaměřený na snímky s temnou atmosférou, letos poprvé nabídne projekce pro neslyšící. Desátý ročník festivalu se uskuteční 17. až 21. srpna na hradě Český Šternberk.

Článek

Přehlídka se poprvé konala v roce 2013 na hradě Kokořín, o rok později se přestěhovala na Křivoklát. Na hradě Český Šternberk se bude konat podruhé. Hlavní tematická sekce nazvaná Na černé listině se zaměří na výrazné hollywoodské osobnosti, jejichž autorské hlasy byly s nástupem takzvané černé listiny na přelomu 40. a 50. let minulého století umlčeny. Diváci se mohou těšit na snímky Síla zla v hlavní roli s Johnem Garfieldem, Dálnice zlodějů nebo Běžel celou cestu v hlavní roli opět s Garfieldem.

Organizátoři pro letošní rok připravili ve spolupráci s krajem pro vybrané projekce titulky pro neslyšící. Zájemcům z řad neslyšících budou 19. srpna určeny projekce filmů Probuzení a Zvuk zuřivost, 20. srpna Dálnice zlodějů a o den později snímku Mrtvý mezi živými.

„Kulturní akce by měly být přístupné všem lidem bez rozdílu. Jsem proto rád, že nám pro letošní rok vyšli organizátoři vstříc, a projekce vybraných filmů teď budou moci navštívit i naši neslyšící spoluobčané,“ uvedl krajský radní pro kulturu Václav Švenda (Spojenci).

Podrobný program najdou zájemci na webových stránkách festivalu.

Reklama

Doporučované