Hlavní obsah

Obnova parku v Benešově zatím nezačne, vedou se jednání s vlastníky pozemků

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Obnova parku Klášterka v centru Benešova zatím nezačne, vedou se jednání s vlastníky pozemků. Rozsáhlou rekonstrukci Klášterky začalo chystat bývalé vedení radnice.

Článek

„Město vybralo i firmu na zpracování projektové dokumentace. Pro obnovu parku se vyslovili také lidé při nedávném veřejném fóru, z nějž vzešel seznam priorit v Benešově pro další období,“ podle místostarosty Romana Tichovského (ODS) však příprava projektu není tak jednoduchá.

Tichovský upozornil na to, že projekt dosud není projednaný. „Existuje k tomu nějaká dokumentace, teď to architekti projednávají. Zatím to ještě není povolené a není to ani projednané,“ uvedl místostarosta.

Někteří vlastníci pozemků s navrženými úpravami nesouhlasili. Kromě města mají pozemky v parku i církev, která je dominantním vlastníkem, a soukromé firmy. Zatímco církev s proměnou Klášterky souhlasila, někteří drobní vlastníci byli proti. „Takže je to v nějaké fázi projednávání nebo vyjednávání,“ dodal Tichovský.

Klášterkou se nazývá území s loukou a stromy pod kostelem mezi prodejnou Penny Market a hřbitovem. V současnosti je málo navštěvováno, chybí mobiliář a cesty nejsou zpevněny. Schází také propojení se čtvrtí Karlov přes farní zahradu a s Čechovou ulicí u Penny Marketu. Projekt obnovy počítá s instalací osvětlení, úpravou cest, výsadbou zeleně a vytvořením míst pro pikniky.

Další významné parky v Benešově nejsou. Nedaleko je sice zámecký park u Konopiště, pěšky se však k němu obtížně dostává.

Reklama

Související témata:

Doporučované