Hlavní obsah

Parkoviště u rakovnického nádraží je téměř dokončené, pro auta je na něm 68 míst

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Parkoviště by mělo být kompletně hotovo na konci července. Ve spolupráci se Správou železnic plánuje město na prostranství u nádraží v příštích letech další úpravy, řekla dnes ČTK mluvčí rakovnické radnice Kateřina Hradilová.

Článek

Nová parkovací místa jsou v Nádražní ulici, která je mezi autobusovým a vlakovým nádražím. Práce začaly v březnu. Původně chtělo město začít se stavbou už dříve, čekalo na vypsání vhodných dotací, výzva ale vyhlášená nebyla. „Výstavba bude tedy celá financovaná z rozpočtu města,“ uvedla Hradilová. Náklady dosáhly zhruba sedm milionů korun.

V místě byl dlouho nedostatek parkovacích míst a parkovalo se zde i částečně v zeleni. Nová místa jsou postavená tak, že okolo zdejší aleje lip vznikly zelené ostrůvky, které umožňují vsakování dešťové vody. Přibyl také chodník, nové veřejné osvětlení a dvě schodiště propojující parkovací pás s autobusovým nádražím.

Příprava trvala od roku 2015, město nejprve nechalo zpracovat studii. Poté muselo změnit územní plán a vypořádat pozemkové záležitosti se Správou železnic. Změnu územního plánu schválili zastupitelé na konci roku 2020, hned poté město podalo žádost o povolení ke stavbě. Následovalo vypsání tendru a uzavření smlouvy se zhotovitelem.

Reklama

Doporučované