Hlavní obsah

Poděbrady do léta opraví nejvíce zničenou část cyklostezky do Nymburka

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Poděbrady opraví nejvíce poškozenou část cyklostezky, která vede podél Labe do Nymburka. Oprava téměř 1,3 kilometru dlouhého úseku na pravé straně řeky by měla začít v květnu a potrvá zhruba měsíc.

Článek

Náklady zhruba 3,5 milionu korun chce město pokrýt z dotace Státního fondu dopravní infrastruktury. Městští radní na začátku dubna projednají návrh veřejné soutěže pro výběr stavební společnosti. ČTK to řekl místostarosta Poděbrad Miroslav Holas (Naše Poděbrady).

„V blízkosti cyklostezky je vzrostlé stromořadí, které zabíhá kořeny do konstrukce stezky. Vzniklé praskliny na povrchu komunikace a vzedmutý živičný povrch kolem těchto prasklin už ohrožují cyklisty a bruslaře, kteří stezku hojně využívají. Rádi bychom to už s ohledem na velké vytížení stezky stihli do prázdnin,“ uvedl Holas.

Pro cyklisty a bruslaře se po dobu oprav uzavře úsek od ulice Na Vinici k čistírně odpadních vod. Některé části bude stavební firma opravovat pouze v místech narušení, některé v celkové šířce stezky. Oprava naváže na podobně dlouhý úsek, který město nechalo zrekonstruovat loni v září. Podle Holase lidé tehdy ale nerespektovali uzávěru stezky a likvidovali zátarasy, což opravy komplikovalo.

Cyklostezka mezi Poděbrady a Nymburkem měří zhruba devět kilometrů je součástí mezinárodní dálkové cyklotrasy Labská cyklostezka, která vede od pramene Labe k Severnímu moři.

Reklama

Doporučované