Hlavní obsah

V Berouně začne rekonstrukce prostranství před střediskem Hvězda

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Berouně začne dlouho odkládaná rekonstrukce prostranství před obchodním domem Hvězda. Počítá se s vydlážděním, instalací osvětlení, laviček a fontán či vybudováním zázemí pro společenské a kulturní akce.

Článek

Součástí akce budou i zahradnické práce. Rekonstrukce si vyžádá téměř 27 milionů korun a potrvá do jara příštího roku, řekl dnes novinářům místostarosta Michal Mišina (za ANO).

Město uzavřelo smlouvu s firmou Metrostav, první dělníci se před Hvězdou objeví po Velikonocích. Podle Mišiny bude potřeba zachovat koridory pro chodce, aby se lidé mohli dostávat přes staveniště. Radnice se bude snažit na akci získat dotaci z EU, která by pokryla většinu nákladů. Podle Mišiny je možné žádat i o peníze na již rozestavěnou akci.

Prostranství před Hvězdou má být členěno do několika částí. Před obchodním domem Penny bude mít zpevněný povrch, vysazeno tam bude několik stromů se sezením. Vzniknout by tam mohly i stánky například pro menší vánoční tržiště.

V další části je plánováno pódium a plocha pro diváky. Směrem k pobočce městské knihovny bude na prostor navazovat travnatá plocha, v jejíž přední části mají být skulptury, které by sloužily například i jako prolézačky pro děti či k sezení. Dál bude pokračovat plocha se stromy, vysázeny mají být i podél celé třídy Míru. Rozšíří se také chodník před Hvězdou, kde přibude travnatý pás.

Komplex Hvězda byl původně navržen jako kulturní dům pro Velké sídliště. Později se změnil na obchodní středisko.

Reklama

Doporučované