Hlavní obsah

V Příbrami se ve čtvrtek uzavře Milínská ulice. Končí tam práce na rekonstrukci

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

V Příbrami se ve čtvrtek znovu uzavře Milínská ulice, kde končí práce na rozsáhlé rekonstrukci. Důvodem uzavírky je příprava na závěrečnou pokládku povrchu. Plný provoz v Milínské ulici bude obnoven nejpozději 12. prosince.

Článek

Řidiči musejí počítat s komplikacemi, v Příbrami je stále neprůjezdná Hailova ulice, kde se koncem října propadla střecha na opravovaném domě. ČTK o tom dnes informovala mluvčí radnice Eva Švehlová.

Rozsáhlá výměna vodohospodářských sítí v Milínské ulici začala loni na podzim. Už je hotová, včetně kanalizačních přípojek k domům. Pro osobní dopravu se ulice otevřela koncem října, auta tudy mohou jezdit sníženou rychlostí. Ještě ale není hotový finální asfaltový povrch, stavbaři ho budou pokládat 8. a 9. prosince. Předtím jsou podle Švehlové nutné přípravné práce, jako je úprava obrubníků, odstranění provizorní vrstvy vozovky a příprava podkladové vrstvy nové komunikace. Proto bude ulice dočasně opět neprůjezdná.

„V současné době, kdy je uzavřena Hailova ulice, bude uzavírka Milínské pro motoristy velkou komplikací. Termín pokládky finálního povrchu v Milínské není možné posunout. Po dobu uzavírky Milínské, tedy od 1. prosince bude objízdná trasa vedena opět přes Mixovu a Smetanovu. Za způsobené komplikace se omlouváme,“ uvedl starosta Jan Konvalinka (za ANO).

V Hailově ulici se na opravovaném domě koncem října propadla střecha a vážně zranila dělníka. Kvůli bezpečnosti musí být ulice zatím uzavřena. „Dům v Hailově ulici je nyní zpevňován ocelovou konstrukcí. Z dnešní schůzky se stavebníkem a statikem vyplývá, že zhruba do poloviny prosince by mohlo dojít ke zprůjezdnění této ulice,“ dodal Konvalinka.

Reklama

Doporučované