Hlavní obsah

Chomutov se chce kvůli nepovedené stavbě Aquasvěta obrátit na právníky

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

Před deseti lety nechal Chomutov postavit oblíbený bazénový komplex Aquasvět, dodnes se však potýká s problémy, které při stavbě vznikly. Zhruba před rokem radnice rozhodla o rekonstrukci, která má nedostatky napravit.

Článek

V pondělí se pro veřejnost po několika měsících otevřel sportovní bazén, relaxační část s vodními atrakcemi a dětským bazénem bude opět v provozu zhruba za dva měsíce. Škody odhaduje samospráva na více než 20 milionů korun a chce se o ně soudit.

„V průběhu provozu se postupně zjišťovalo, že některé věci je potřeba opravit a udělat znovu,“ uvedl náměstek primátora David Dinda (Nový Sever). Dělníci rekonstruovali podlahovou hydroizolaci, ta původní způsobila, že voda prosakovala do spodních pater, způsobovala plísně a odlupování omítky. „Teď jsme tedy aspoň, aby měla veřejnost pocit, že se něco dělalo, změnili barevnost obkladů,“ řekl náměstek a dodal, že téma Aquasvěta způsobuje rozruch mezi místními i politiky.

„Je to oprava, která byla reklamována, ale nebyla zhotovitelem akceptována, tak až to bude vyčísleno, tak to bude město řešit v právní rovině,“ uvedl Dinda. Původně podle něj město počítalo s nižšími náklady, stav byl ale horší, než se předpokládalo. Kvůli vícepracím se navíc rekonstrukce protáhla.

O stavbě nového areálu na Zadních Vinohradech bylo rozhodnuto v roce 2008. Město tehdy řešilo problém nevyužitých bývalých kasáren v okrajové lokalitě a v integrovaném plánu rozvoje zde naplánovalo a vybudovalo nové centrum kultury a sportu. Plavecký areál byl postaven za 393 milionů korun, 252 milionů korun pokryla dotace.

Reklama

Související témata:

Doporučované