Hlavní obsah

Obyvatelé Ústí nad Labem budou moct opět navrhovat změny ve městě

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Ústí nad Labem letos opět vyčlenilo tři miliony korun na projekty navržené obyvateli. Z loňského participativního rozpočtu se uskuteční nejméně šest projektů, nejvíc mezi lidmi zabodoval návrh na úpravu podchodu v Panské ulici.

Článek

Letos mohou lidé posílat své nápady od 9. května do 16. června, během prázdnin pro ně budou Ústečané hlasovat.

„Podpora na jeden projekt činí maximálně 500 tisíc korun. To, co se změnilo po diskuzích s občany, je záporný bod, který bude nepovinný,“ uvedl náměstek primátora Pavel Tošovský (ODS). Lidé tak budou moct svými hlasy podpořit tři projekty, v minulosti museli udělit také jeden hlas tomu návrhu, který se jim líbil nejméně.

Vítězné projekty by měly být vybrané do září. Hlasování o letních prázdninách vidí náměstek jako trochu problematické, podle něj však není možné ho uspořádat dřív, protože se letos schvaloval městský rozpočet až v březnu.

Projekt musí být uskutečněn na katastrálním území Ústí nad Labem. Může jít například o vylepšení veřejných prostor, mobiliář v ulicích, výsadbu zeleně nebo zhotovení pítek. V minulosti díky participativnímu rozpočtu vzniklo třeba hřiště pro psy u nemocnice, přibyly také vyhlídky na Střekově a v Krásném Březně.

Reklama

Doporučované