Hlavní obsah

Ústečanka chce v parku otevřít bistro „s přidanou hodnotou“

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Ústečanka chce v parku Městské sady otevřít bistro s „přidanou hodnotou.“ Domek, ve kterém jsou nyní veřejné toalety, chce za milion korun přebudovat ve spolupráci s ústeckým architektem Miroslavem Klofáčem.

Článek

Kromě jídel a nápojů zejména od lokálních dodavatelů bude u občerstvení posezení a také místo určené pro piknik. Prostor oživí třeba lekce jógy, degustace či různé soutěže. K zapůjčení budou například badmintonové rakety. ČTK to dnes řekla Ivana Balcarová, která bude bistro provozovat. Prostor pronajme podnikatelce město.

„Nejprve to chtěla odkoupit, ale shodli jsme se jak na majetkové komisi, tak na městě, že spíše bychom preferovali dlouhodobý pronájem,“ uvedl náměstek primátora Pavel Tošovský (ODS). Balcarová si domek pronajme na 15 let s možností dvou opcí po pěti letech. Za pronájem bude platit 28 000 korun bez daně ročně, musí však zachovat veřejné toalety, na jejich provoz bude město ročně přispívat 100 000 korun.

Bistro Park bude v provozu celoročně a nabídne občerstvení i kulturní nebo sportovní vyžití všem příchozím. „Do parku chodí maminky s dětmi, procházejí jím studenti a také do něj chodí pacienti polikliniky, takže třeba starší lidé. Chtěla bych tomu přizpůsobit nabídku. Když třeba přijde maminka s dítětem, tak aby si mohla dát kávu a zákusek a dítě třeba námi upečenou sušenku,“ plánuje Balcarová.

Reklama

Doporučované