Hlavní obsah

Ústí nad Labem chce letos začít s úpravou silnice u Masarykovy nemocnice

Foto: Getty Images

Ústí nad Labem (ilustrační foto).

Reklama

Ústí nad Labem chce letos začít s úpravou silnic v blízkosti Masarykovy nemocnice, které mají zvýšit bezpečnost.

Článek

V ulicích Sociální péče a Bělehradská vzniknou světelně řízené přechody pro chodce, počítá se s úpravou nynější světelné signalizace a také s úpravou přechodů u nemocnice. Dopravu na křižovatce Bělehradská a Malátova začnou řídit semafory. Aby byl zajištěný bezpečný průjezd vozidlům záchranné služby, přibude třetí pruh. Stavební práce začnou podle odhadu primátora Petra Nedvědického (ANO) letos na podzim. Předpokládané náklady činí 120 milionů korun, zhruba 90 milionů korun pokryje dotace.

Úpravy dopravu podle Nedvědického neomezí. „Měl by být rozšířen jeden pruh napravo. To znamená, že z dvoupruhu bude trojpruh. Zastávka bude posunuta až pod odbočku, protože dnes lidé přecházeli za autobusy,“ popsal některé změny primátor. Jeden vjezd do nemocnice bude určený pouze vozidlům integrovaného záchranného systému. Prostor u vjezdu o úroveň níž bude sloužit pro otáčení vozidel. „Nejprve se rozšíří kapacita a posune se záliv,“ doplnil Nedvědický. Záliv podle něj bude sloužit jako základ pro vybudování třetího pruhu. Prostřední pruh bude pro osobní dopravu, pravý pruh pro MHD a odbočení ke správě nemocnice.

Iniciátorem projektu je společně s městem společnost Krajská zdravotní, pod kterou Masarykova nemocnice spadá. Jediným akcionářem společnosti je Ústecký kraj, od kterého vedení města očekává, že se finančně zapojí. Nedvědický dodal, že bude ještě vyhlášeno výběrové řízení.

Okolí nemocnice je místem častých dopravních nehod, jde zejména o drobné kolize, které končí odřenými plechy. V roce 2021 skončilo auto ve směru z ulice Sociální péče na Bělehradskou na střeše. Řidič se tehdy lehce zranil. Výjimkou nejsou ani srážky vozidel s chodci.

Reklama

Doporučované