Hlavní obsah

V česko-saském pohraničí by mohla vzniknout nová lesní zážitková oblast

Foto: Pixabay.com

Ilustrační foto.

Reklama

V příhraničí mezi saskými městy Sebnitz a Neustadt českou Dolní Poustevnou by mohla do roku 2025 vzniknout nová lesní zážitková oblast, která rozšíří turistickou nabídku v regionu národních parků České a Saské Švýcarsko.

Článek

Příslušné memorandum podepsali v pátek zástupci trojice měst a také představitelé saské lesní správy a Lesů České republiky. K podpisu, jak uvádí saská lesní správa, byl vybrán les u vrchu Gerstenberg na česko-saské hranici.

„Tímto projektem chceme prověřit, zda je projekt lesní zážitkové oblasti uskutečnitelný,“ řekl šéf saské lesní správy Utz Hempfling. Poznamenal, že les slouží nejen k rekreaci a turismu, ale plní také přírodní a hospodářské funkce. „Musíme dbát na to, aby les, příroda a lidé zůstali v harmonii,“ dodal.

Němci a Češi nyní zhodnotí, zda je možný další rozvoj oblasti. Součástí projektu je mimo jiné rozšíření stávajících přeshraničních sportovních a rekreačních nabídek, jako jsou turistické cesty, sjezdovky, naučné a fitness stezky nebo takzvané traily, což jsou vyhrazené cyklistické trasy pro horská kola.

Oblast vyčleněná pro možný turistický rozvoj zahrnuje asi 700 hektarů lesa i volné krajiny, střediskem je saská obec Rugiswalde.

Reklama

Doporučované