Hlavní obsah

Policie s městem Třebíč zjišťuje dotazníkem u obyvatel pocit bezpečí ve městě

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Anonymní dotazník k bezpečnosti a veřejnému pořádku poslouží k nastavení nové spolupráce mezi policií, samosprávami na Třebíčsku a strážníky po výměně ředitele a zástupce ředitele třebíčského policejního územního odboru.

Článek

„Je důležité, abychom měli zpětnou vazbu od občanů Třebíče, protože tam byly nějaké problémy na úrovni veřejného pořádku v souvislosti se sociálně vyloučenou skupinou obyvatel. Takže formou dotazníku zjistíme, jaká obyvatelé Třebíče vidí bezpečnostní rizika, jaké vnímají problémy, jak vnímají pocit bezpečí. Závěry budou sloužit pro společné jednání města, policie a městské policie o nastavení efektivní činnosti těchto složek,“ řekla mluvčí policie Dana Čírtková.

Dotazník je přístupný na facebooku města. Podle mluvčí třebíčské radnice Irini Martakidisové je možné ho vyplnit do poloviny února.

V prosinci loňského roku se stal ředitelem územního odboru Třebíč Policie ČR Aleš Indra, který byl předtím ředitelem územního odboru Jihlava. Osmačtyřicetiletý Indra je u policie od 1. prosince 1993. Jeho zástupcem se stal Jiří Lysák, který před tím pracoval jako vedoucí obvodního oddělení Jihlava.

Třebíčský územní odbor vedl do listopadu 2021 Petr Tomášek, jeho zástupcem byl František Pokorný. „Oba odešli ke konci listopadu ze služebního poměru,“ řekla Čírtková.

Reklama

Doporučované