Hlavní obsah

Třebíč zvedne nájem u nových smluv na pozemky v zahrádkářských koloniích

Foto: Vojtěch Veškrna, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Třebíč schválila změnu ceny u nově uzavřených smluv na nájem nemovitosti v zahrádkářských koloniích. Za metr čtvereční zahrady zaplatí lidé ročně namísto dvou deset korun.

Článek

Stejná sazba bude platit i za plochou, které je zastavěna chatkou, za níž se doposud platilo 12 korun. Město zároveň připravuje novou zahrádkářskou kolonii, pozemky jsou všechny obsazené.

„Na jaře letošního roku, nejpozději do pololetí, bychom chtěli nabídnout k dispozici novou zahrádkářskou kolonii v lokalitě Šárka, kde bude k dispozici 20 až 30 nových ploch pro zahrádky,“ řekl starosta města Pavel Pacal (Pro Třebíč). Zvýšení sazby za pronájem je podle Pacala reakcí na situaci na realitním trhu a částku město odvodilo ze znaleckého posudku.

Nová cena bude platit nejen při pronájmu v připravované kolonii, ale i při změně nájemců v současných koloniích. Na území města je 31 zahrádkářských kolonií. Na pozemcích většinou stojí i zahradních chatky. Jejich rozměr je regulovaný, u pozemků do 1000 metrů čtverečních mohou mít nejvýše 40 čtverečních metrů. U rozlehlejších parcel mohou být sedmdesátimetrové, vyplývá z informací na webu města.

Reklama

Související témata:

Doporučované